Økologisk eller konvensjonell mjølk- og storfekjøtproduksjon?

I eit prosjekt Tine deltek i saman med Samfunns- og næringslivsforsking ved NHH, Nibio, Norsus, NLR og Nortura, har vi laga ein modell for å rekne på økonomien i økologisk mjølk- og storfekjøtproduksjon jamført med konvensjonell.

Modellen vi har laga søkjer å finne det produksjonsopplegget som gjev høgast mogleg dekningsbidrag gitt avgrensa areal, mjølkekvote og fjøsplass. For å nå målet kan modellen mellom anna velje blant ulike avdråttsnivå for kyr, ulik oppfôringstid for oksar frå 13 til 19 månader og dessutan tung og lett rase av kjøtfe. Les hele artikkelen HER

Siste nytt

Godt grovfôr fortjener en velbalansert fôrrasjon

Bilde …

Gras og grovfôr kan inngå som en større del av fôrgrunnlaget enn i dag. Det er viktig for næringas legitimitet og åpner også opp for bruk av mer norskprodusert korn som kraftfôrråvare. Samtidig stilles det økte krav til fôrplanlegginga.

Satser på charolaisavl

Bilde …

Liv Solberg og Harald Holta valgte Charolais fordi den gir store slakt, er lettstelt og har bra gemytt og godt lynne.

Frå dyrlegens kvardag: Mjølkefeber

Bilde …

Bonden som ringde var nettopp kommen i fjøsen, og der fann han ei nykalva ku strekt ut på båsen. Kua hadde kalva dagen før, så me mistenkte mjølkefeber med ein gong.

For mange dyr har sin pris

Bilde …

Målet har vore nok dyr til å fylle kvota, og nok dyr å velge i. Men det har nok sin pris. Sjølv om den kostnaden ikkje alltid er så synleg.

Genopodden: Om SpermVital

Bilde …

Har du hørt om SpermVital? Og om du har har, hva har du hørt om det? I denne episoden av Genopodden har vi tatt praten med to av de som kjenner best til akkurat SpermVital.